• САОПШТЕЊЕ УПРАВНОГ ОДБОРА УДРУЖEЊА МАТЕМАТИЧАРА АРХИМЕДЕС У ВЕЗИ СА НЕОДРЖАНИМ ЧАСОВИМА ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ ВИРУСА КОРОНА

    by  • мај 26, 2020 • ПРЕТХОДНА ОБАВЕШТЕЊА

    Од почетка пандемије вируса корона и увођења ванредних мера у земљи, пратили смо развој ситуације у очекивању да се стање нормализује, како бисмо наставили са радом и надокнадили неодржане часове.

    Нажалост, наставна година се ближи крају, а још увек се нису стекли услови за реализацију часова у Математичкој школи „Архимедес“ – Нови Сад.

    Главни разлози су следећи:

    • Неизвесна је могућност коришћења школског простора у јуну због специфичних мера које морају бити предузете у школским објектима у којима се окупљају ученици.
    • Учење на даљину (онлајн наставу) не сматрамо погодном опцијом за ову врсту наставе коју ми изводимо у нашој школи. Додатна настава није предавачког већ високо интерактивног карактера. Због сложености и специфичности наставних садржаја нисмо сигурни да би сви наши ученици, пратећи онлајн наставу преко екрана, могли у потпуности да их разумеју и усвоје.

    Ове школске године реализована су три комплетна квартала.

    Ученици од 2. до 8. разреда имали су 18 сусрета (три пута по 6), а ученици 1. разреда имали су 12 сусрета (два пута по 6).

    Четврти квартал (6 сусрета) остао је нереализован. Необрађено градиво је могуће повезати са садржајима у наредном разреду.

    Родитељи који су уплатили четврту рату чланарине за МШ „Архимедес“  могу да се определе за једну од две могућности. Уплаћена средства могу се:

    1. пренети као прва рата чланарине за наредну школску годину;
    2. вратити родитељу.

    Родитељ који се определи за 2. могућност треба да достави наставнику свог детета број рачуна на који се може вратити уплаћени новац.

    Подсећамо родитеље који нису измирили своје обавезе за трећи квартал да то учине што пре. Рок је био 10.02.2020.

    Надамо се и очекујемо да у будућности нећемо имати сличних проблема.

    Свим ученицима и њиховим родитељима желимо срећу и здравље и упућујемо најсрдачније поздраве.