АРХИМЕДЕСОВА МАТЕМАТИЧКА ШКОЛА

Свет у коме живимо мења се много брже него што се мењају наше школе. Предвиђа се да ћемо у блиској будућности живети у развијеном информатичком друштву у коме ће свака фирма истовремено бити и образовна установа. У таквом свету ће свако бити највећи послодавац самоме себи. А за то није довољно поседовати само знање, него и способност учења. Родитељи који мисле на будућност своје деце треба у првом реду да поведу рачуна о томе да њихова деца науче да уче. Најбоље је почети са математиком која је темељ за сва друга информатичка знања.

У Новом Саду од 1996. године делује Удружење математичара „Архимедес“ Нови Сад, који ради на популаризацији математике, откривању, неговању и развијању младих, талентованих математичара. Најважнија делатност Удружења одвија се кроз рад Математичке школе „Архимедес“ за ученике који показују повећан интерес за математику. Настава се организује суботом у Основној школи „Петефи Шандор“, Боре Продановића 15а.

У математичкој школи „Архимедес“ сваки ученик има прилику да прошири и продуби своје знање математике, да надокнади пропуштено или се припреми за пријемни испит, односно такмичење.

Ученици ове школе су у досадашњем раду постигли значајне успехе на домаћим и међународним такмичењима, све до освајања медаља на светским олимпијадама из математике и информатике. Многи од њих су веома успешно завршили студије на природно- математичким и техничким факултетима, а неки већ раде на најпрестижнијим универзитетима у Америци и Европи.

Основни циљ Математичке школе „Архимедес“ јесте да олакша и побољша учење математике. Учење је успешно кад се учи са весељем; мозак прво обраћа пажњу на информације проткане емоцијама.

Математичка школа „Архимедес“ ће вам помоћи да:

– лакше савладате школско градиво,

– увек будете спремни за сваку проверу знања,

– сазнате забавне ствари које често остају ван редовне школске наставе,

– упознате се са нестандардним задацима и опробате своје могућности у њиховом решавању (решавањем таквих задатака    постићи ћете да вам постане занимљиво оно што на први поглед изгледа несхватљиво и досадно),

– научите да самостално, кратко и јасно излажете своје мисли,

– изаберете одговарајућу професију и нађете своје место у свету који вас окружује,

– постанете добар студент, а затим широко образован специјалиста.

У Архимедесовој математичкој школи раде истакнути наставници и професори основних и средњих школа, као и са Природно-математичког факултета. Користе се различите методе учења, а млађим ученицима се пружа прилика да кроз игру науче нешто ново, да афирмишу и провере своје знање.

Они који желе да са нама откривају чари математике могу да се пријаве на телефон 063-526-651, 063/716-1650, 064/361-1236 или суботом у Основној школи „Петефи Шандор“, Боре Продановића 15а.